https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Regionalna televizija krije istinu od naroda - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Regionalna televizija krije istinu od naroda

Regionalna televizija krije istinu od naroda

Regionalna televizija krije istinu od naroda

Povodom evidentne pristrasnosti prema Sandžačkoj demokratskoj partiji, a sve češćeg brutalnog zanemarivanja aktivnosti opozicionih partija od strane Regionalne radio televizije, Centar za komunikacije SDA Sandžaka izdaje slijedeće saopštenje:

“ SDA Sandžaka najprije želi da podsjeti direktora Regionalne televizije Denisa Mavrića i njegove saradnike da je Regionalna radio televizija javno glasilo građana Sandžaka i da se ona finansira direktno parama iz budžeta grada, pa se pitamo da li je profesionalno i ljudski favorizovati jednu stranku ili ostale vladajuće stranke, a ignorisati aktivnosti onih koji ne misle kao vi i vaši pretpostavljeni.

Očito je da Regionalna televizija formalno ima direktora, a da informativni program uređuje rukovodstvo grada. Smatramo da vi g-dine Mavriću, kao jedan profesionalac u ovom poslu, nikako ne biste smjeli da dozvolite da u dnevniku ide prilog sa press konferencije vaše Sandžačke demokratske partije, a da press konferenciju SDA Sandžaka čak ni ne emitujete.

Ovim putem vas pitamo: da li je to u skladu sa zakonskim pravilima RRA i da li su to vaši etički principi novinarstva, kojim se stalno dičite.

Da li Vama gospodine Mavriću i vašim najbližim saradnicima smeta to što mi govorimo istinu o katastrofalnom stanju u gradu, o tome da je grad doveden na ivicu propasti i da su za to direktno odgovorni ljudi iz vaše partije? Dokle ćete više obmanjivati javnost da je u Novom Pazaru sve idealno, a da je grad bez problema?

Varate se ako mislite da Vas iz svog džepa plaća gradonačelnik Mahmutović, jer ste zapravo i vi i gradonačelnik plaćeni novcem građana. U te iste građane spadaju i funkcioneri i članovi SDA Sandžaka.

Mi nećemo dozvoliti da televizija koju plaćamo mi, građani Novog Pazara, bude partijski bilten onih koji ovako bezobzirno zavaravaju naše sugrađane. Zbog toga ćemo mi zahtijevati od nadležnih organa da oni zaštite naše pravo na informisanje, a za koje ste vi i vaši pojedini novinari debelo plaćeni.

U nadi da će Regionalna radio televizija biti najbolja i najobjektivnija televizija u regionu, očekujemo da ovo pismo objavite u vašim informativnim emisijama, jer ćete time dokazati da ste spremni na profesionalan odnos u cilju obavještavanja javnosti.

Direktor Centra za komunikacije SDA Sandžaka

Edin Gudžević

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37