Učitavanje sajta

Vijesti

Socijalno preduzetništvo kao mogućnost razvoja i samozapošljavanja mladih

Socijalno preduzetništvo kao mogućnost razvoja i samozapošljavanja mladih

Socijalno preduzetništvo kao mogućnost razvoja i samozapošljavanja mladih

U saradnji USAID-a, grupe 484 i grada Novog Pazara danas je u prostorijama Gradske uprave, otpočeo seminar o socijalnom preduzetništvu i pomoći mladima prilikom pisanja binzis planova. Grupa 484 iz Beograda je koordinator seminara i uz pomoć  tri eminentna predavača iz oblasti socijalnog preduzetništva pokušaće da što bliže upozna učesnike sa ovim novim vidom preduztništva i mogućnošću samozapošljavanja. Seminaru pored mladih iz Novog Pazara prisustvuju i mladi iz Tutina i Sjenice, a učešće je uzelo 70 mladih iz regiona Sandžaka.

Otvarajući seminar Ahmedin Škrijelj zamjenik gradonačelnika je istakao da Grad Novi  Pazar  i regija Sandzak poznata je po talentovanim  i darovitim mladim ljudima. Kako bi sto vise nase omladine svoju buducnost vezalo za Novi Pazar, Gradska uprava će učiniti sve da Novi Pazar bude mesto gde ćete moći da normalno živite, zarađujete i imate sigurnu budućnost.

„Ovaj seminar vezan za obuku za započinjanje sopstvenog biznisa i socijalno preduzetništvo će nadam se doprineti da naučite što više o pisanju projekata, realizaciji poslovnih ideja i stvaranju svesti da ne mogu svi mladi biti zaposleni u državnim i lokalnim institucijama, već da velika  većina mora preduzeti konkretne mere kako bi se samozaposlila. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će realizovati Gradska uprava grada Novog Pazara i od vas kao učesnika očekujem da uložite maksimalne napore kako bi stekli što više korisnog i u praksi primenjivog znanja. Oni koji se budu pokazali kao najveštiji putovaće u inostransto kako bi videli i u Novom Pazaru primenili modele poslovanja koji se tamo primenjuju, neki će obaviti stručnu praksu u organima Gradske uprave u Novom Pazaru i lokalnih samouprava u Sjenici i Tutinu, dok smo takođe predvideli da obezbedimo i sredstva za započinjanje biznisa nekima od Vas. Hvala vam što ste uzeli učešće u ovom seminaru i želim da steknete znanje koje će vam ako Bog da u  budućnosti biti od koristi.“ -  istakao je Škrijelj.

Seminar će se održavati i narednog dana i već krajem ovog meseca najavljen je nastavak i sticanje novih znanja za mlade koji su uzeli učešće.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP