https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad

Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad

Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad

Osnivanje “Pokreta za spas Novog Pazara” predstavlja poslednju šansu da Novi Pazar izađe iz krize i time se spreči njegovo dalje propadanje koje vodi ka neminovnom bankrotu. 

Djelovanje Pokreta je prilika da svi zajedno nateramo nesposobnu i nestručnu skupštinsku većinu da počne da živi u realnosti i da se građanima obezbjede elementarni uslovi za život. 

Pokret za spas Novog Pazara” izražava duboku zabrinutost za postojeće stanje u Novom Pazaru a posebno ovih mjeseci zbog izraženog problema vodosnabdevanja. 

Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad. 

Nekada jedno od najjačih preduzeća za vodosnabdevanje u Srbiji, JKP Vodovod i Kanalizacija sada je na ivici potpunog kolapsa – izjavio je portparol novopazarskog ogranka SDA Sandžaka, Amir Hasurdžić. 

Glavnog krivca za stanje u Vodovodu vidimo u Sandžačkoj demokratskoj partiji, i njihovim nestručnim kadrovima, direktoru i upravnom odboru, koji mjesecima nisu u stanju da obezbjede plate radnicima, godinama im ne uplaćuju doprinose, ne obezbjeđuju uslove za rad, a Novi Pazar doživljava sudbinu da u 21. veku nema pijaću vodu. 

Ono što je ostalo od starog sjaja ovog preduzeća su stručni radnici, koji i pored teške situacije, obezbjeđuju čak 15 miliona kubika vode godišnje, što je dovoljno za snabdevanje dva grada veličine Novog Pazara – obrazložio je Hasurdžić. 

Katastrofalno je da direktor Hanefija Brničanin kadar SDP-a otpisuje dugove neredovnim platišama bliskim njegovoj stranci a da njegovo preduzeće sve više tone u propast a ništa ne rade na sprečavanju nenamenskog trošenja vode. 

Kakva je odgovornost onih koji zalivaju bašte i nenamenski troše pijaću vodu? Zašto zimi svi imamo vodu, a leti je nema većina građana Novog Pazara? Trebaju li se stideti oni koji neracionalno troše vodu, kada 1kubik kvalitetne vode sa kanalizacijom košta 38 dinara, dok 1,5 litara flaširane vode košta 50 dinara? 

Pitamo se da li građani koji redovno izmiruju obaveze i donatori kakav je LUX Development, odnosno vlada Luksemburga koja je uložila velika sredstva u poboljšanju vodosnabdevanja grada, treba da prestanu da plaćaju vodu i pomažu u razvoju vodovodne mreže u Novom Pazaru? – zaključio je portparol ogranka, Amir Hasurdžić .

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37