https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Očekujemo puno od investitora iz Turske - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Očekujemo puno od investitora iz Turske

Očekujemo puno od investitora iz Turske

Očekujemo puno od investitora iz Turske

Odnosi izmedju Srbije i Turske nisu bili na većem nivou u poslednjih 100 godina, zato to treba iskoristiti i uspostaviti ekonomsku i privrednu saradnju – istakao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin na radnom doručku održanom proteklog vikenda u Novom Pazaru.

Na tom skupu osim čelnih ljudi lokalne samouprave prisutni su bili i gosti iz Turske, predstavnici Društva „Prijatelji Sandžaka“, Udruženja „ Bosna-Sandžak“, kao i predstavnici nekoliko turskih opština koji su došči da proprate dve velike manifestacije u Novom Pazaru - kolektivni sunet i kolektivno venčanje.

“Očekujem da nakon vizne liberalizacije između Srbije i Turske da će i veliki broj privrednika i investitora dođu a da mi u Novom Pazaru i drugim gradovima Sandžaka obezbedimo da za dva dana mogu da započnu biznis. Da pripremimo vrlo brzo dobre uslove da investiraju. I ono što bih poručio je da mi u Sandžaku očekujemo  puno od tog investiranja.” – rekao je predsjednik Ugljanin.

Zahvaljujući se gostima iz Turske, ministar Ugljanin je najavio ubrzavanje procedure dobijanja raznih dozvola u Novom Pazaru za sve koji žele da investiraju u ovaj kraj i pozvao prijatelje iz Turske da to budu i oni, čije poreklo vuče korene sa prostora Sandžaka.

Predstavnik „Prijatelja Sandžaka“ Salih Hadžifejzović bio je presrećan što je u Novom Pazaru i što je baš njegova organizacija pomogla održavanju suneta i svadbe, i obećao je da će i dalje pomagati održavanju sličnih manifestacija.

Predsjednik Ugljanin je nakon radnog doručka ugostio delegacija Društva “Prijatelji Sandžaka” u svom kabinetu u Novom Pazaru. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37