https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sastanak ministra Ugljanina i ambasadorke Indije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sastanak ministra Ugljanina i ambasadorke Indije

Sastanak ministra Ugljanina i ambasadorke Indije

Sastanak ministra Ugljanina i ambasadorke Indije

Ministar u Vladi Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i ambasadorka Indije, Nengču Louvim Mukopadijej su na današnjem sastanku u Vladi Srbije razmenili iskustva o nedovoljno razvijenim područjima u Srbiji i Indiji.

 Ministar Ugljanin je ambasadorku Mukopadijej upoznao sa potencijalima koje imaju nerzvijena područja Srbije i istakao “Milion građana Srbije, koji žive u 46 najnerazvijenijih opština širom ove države, odnosno briga o ljudima koji naseljavaju četvrtini prostora Srbije,  posao je kojim se bavim ja kao ministar i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodim“.

„Naša Vlada je razvila različite oblike pomoći najsiromašnijim građanima Indije i ono što bih istakla da u mojoj zemlji postoji opsesija za obrazovanjem, posebno među siromašnima, jer je to način da obezbede sebi bolji život“ rekla je ambasadorka Mukopadijej. Takođe, ambasadorka je ministru Ugljaninu predstavila program koji se sprovodi u Srbiji, a podrazumeva odlazak u Indiju na usavršavanje, praksu, odnosno programe obuka iz različitih oblasti obrazovanja.

Dogovoreno je da se u narednom periodu ovaj program predstavi u nedovoljno razvijenim opštinama Srbije i na taj način omogući dalje usavršavanje mladih iz ovih područja.‚

 

Foto izvor FoNet

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37