https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Osnovni cilj je integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Osnovni cilj je integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije

 Osnovni cilj je integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije

Osnovni cilj je integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije

Povodom pregovora o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije, SDA Sandžaka izdaje

 

Saopštenje za javnost

 

Na sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka održanoj u Novom Pazaru razmatrana je ponuda mandatara Ivice Dačića za sastav nove vlade i koalicionih partnera za učešće SDA Sandžaka u budućoj Vladi Republike Srbije i prijedlog radne verzije koalicionog sporazuma o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije koji je predat mandataru Ivici Dačiću i koalicionim partnerima.

Usvojene su sljedeće odluke:

1.Da je osnovni cilj učešća SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou, kao i ubrzani socijalno-ekonomski razvoj Sandžaka i ostalih nedovoljno razvijenih područja u Republici Srbiji.

2.Da se prihvata ponuda mandatara Ivice Dačića da SDA Sandžaka bude deo parlamentarne vecine i da SDA Sandžaka dobije Ministra bez portfelja koji će voditi Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Vladi Republike Srbije, a da se radni prijedlog koalicionog sporazuma o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije u cjelosti ugradi u konačni tekst koalicionog sporazuma.

3.Kandidat SDA Sandžaka za ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije je Dr.Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka. 

4.Glavni odbor je ovlastio Bajrama Omeragića, predsjednika političkog savjeta SDA Sandžaka, da sa koalicionim partnerima usaglasi konačni tekst koalicionog sporazuma. 

5.Usaglašeni teks koalicionog sporazuma o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije će biti razmatran i usvojen na prvoj sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka.

6.Glavni odbor SDA Sandžaka ovlašćuje predsjednika SDA Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina da potpiše usaglašeni tekst koalicionog sporazuma.

 

Informativna služba SDA Sandžaka

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37