https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mladi SDA na forumu mladih balkana u Istanbulu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi SDA na forumu mladih balkana u Istanbulu

Mladi SDA na forumu mladih balkana u Istanbulu

Mladi SDA na forumu mladih balkana u Istanbulu

Predsednik AM SDA za Novi Pazar Jasmin Ramović, bio je na čelu osmočlane delegacije AM SDA Sandžaka, koja je u periodu od 16.05. do 19.05.2013. boravila u Republici Turskoj, u Istanbulu, a povod održavanja simpozijuma „Forum mladih Balkana“. 

Domaćin ovog simpozijuma bio je Predsednik opštine „Bayrampasa“, g-dina Atilla Aydıner, a učešće su pored AM SDA Sandžaka uzeli mladi iz 12 država sa Balkana. Tom prilikom najviše je bilo reči o rešavanju problema sa kojima se suočavaju manjine, na prostoru Balkana, njihovim pravima i verskim pitanjima, obrazovanju, sportu i omladini i kulturi. 

Pored velikog broja predavača i eminentnih stručnjaka, kao specijalni gost skupu se obratio zamenik premijera Vlade Republike Turske g-din Bekir Bozdağ, koji je, između ostalog, naglasio da Bošnjaci sa Balkana u Turskoj imaju prijatelja, te da Republika Turska godišnje dodeljuje preko 4000 stipendija učenicima koji studiraju u Turskoj, a od kojih je veći broj sa prostora Balkana. 

Na debatama koje su vođene, predsednik AM SDA Novi Pazar Jasmin Ramović je govorio o načinu organizacije AM SDA Sandžaka, uključivanju mladih u politiku i delotvornom učešću u cilju rešavanja problema sa kojima se suočavaju. 

Delegacija AM SDA Sandžaka uspostavila je saradnju i sa ostalim predstavnicima omladinskih organizacija zemalja učesnica na ovom forumu mladih, sa kojima je u planu otpočinjanje intezivnije saradnje. Ovim Asocijacija Mladih još jednom potrvđuje svoju lidersku poziciju na međunarodnom planu, kada je reč o omladinskim organizacijama iz regiona.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP