https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 ZAVRŠNI SKUPOVI LISTE SAMOOPREDJELJENJE U PRIJEPOLJU I PRIBOJU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

ZAVRŠNI SKUPOVI LISTE SAMOOPREDJELJENJE U PRIJEPOLJU I PRIBOJU

ZAVRŠNI SKUPOVI LISTE SAMOOPREDJELJENJE U PRIJEPOLJU I PRIBOJU

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je održala završne predizborne skupove u Prijepolju i Priboju.

Na skupovima su se obratili kandidati Hajro Bećirović, Mirhan Zlatanić i Edita Hasanagić iz Priboja, Edib Kajević, Eldin Jejna i Merisa Nuković iz Prijepolja, a na oba skupa govorili su i kandidati Ahmedin Škrijelj, Muhedin Filjanin i Esad Džudžo.

Kandidati Mirhan Zlatanić i Edita Hasanagić su na skupu u Priboju pozvali Bošnjake da glasaju za listu Samoopredjeljenje jer ona nudi rješenje za sve probleme sa kojima se Bošnjaci susreću.

Hajro Bećirović, predsjednik pribojskog ogranka SDA Sandžaka i kandidat sa liste je istakao da Bošnjaci u Priboju nisu zastupljeni u državnim institucijama u onom procentu koliko ih živi u Priboju te da je pravo na procentualno zapošljavanje pripadnika nacionalnih zajednica pravo zagarantovano Ustavom i zakonima države Srbije i da lista „Samoopredjeljenje“ neće odustati od tog prava.

Kandidati Eldin Jejna i Merisa Nuković iz Prijepolja su u svojim obraćanjima naglasili autohtonost bošnjačkog naroda u Sandžaku te značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća za očuvanje identiteta našeg naroda i naročito za uvođenje nastave na bosanskom jeziku u Prijepolju.

Edib Kajević,predsjednik Glavnog odbora SDA Sandžaka i jedan od kandidata na listi “Samoopredjeljenje” je u svom obraćanju istakao da su Bošnjaci narod koji imamo svoju prošlost te da Bošnjaci žele da imaju svoju budućnost na prostorima Sandžaka.

Na skupu u Prijepolju je naročito osuđen prostakluk, divljaštvo i drskost u izbornom procesu koji propagira Muamer Zukorlić i njegova lista.

Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka i kandidat sa liste je na oba skupa predstavio programske ciljeve liste te poručio da jedino lista “Samoopredjeljenje” predstavlja rješenje i odgovor na ključne statusne probleme sa kojima se susreću Bošnjaci u Sandžaku

Predsjednik Skupštine opštine Sjenica i kandidat Samopredjeljenja, Muhedin Fijuljanin je Pribojcima i Prijepoljcima poručio da Bošnjaci glasanjem za samoopredjeljenje glasaju za sebe, za Sandžak, za bošnjačko jedinstvo te za mir i stabilnost u Sandžaku.

Esad Džudžo, kandidat liste iz Tutina i aktuelni potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je na skupovima poručio da su kandidati i kandidatkinje liste „Samoopredjeljenje“ nasljednici poliičke filozofije prvog predsjednika nezavisne BiH, rahmetli Alije Izetbegovića te da Bošnjaci imaju hiljadugodišnju pisanu historjiu i kulturu bosanskog jezika i da to pokušavaju da zaštite na jedan evropski i standardizovan način.

Lista „Samoopredjeljenje“ se na glasačkom listiću za Bošnjačko nacionalno vijeće nalazi pod rednim brojem 1. Završni predizborni skup liste održat će se 1. novembra 2018. godine  sa početkom u 18 sati u novopazarskoj hali Pendik.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37