https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gradska vlast Novog Pazara nespremno dočekala najavljene padavine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gradska vlast Novog Pazara nespremno dočekala najavljene padavine

Gradska vlast Novog Pazara nespremno dočekala najavljene padavine

Gradska vlast Novog Pazara nespremno dočekala najavljene padavine

Usled obilnih padavina koje su pogodile Novi Pazar i okolinu i prouzrokovale određenu štetu manjeg obima  članovi Izvršnog odbora ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar, šef Resora za sigurnost i članovi odbora za vanredne situacije obišli su nekoliko najkritičnijih lokacija pogođenih padavinama.

Prilikom obilaska utvrđeno je da su se mještani uglavnom sami organizovali kako bi sanirali posledice izilvanja rijeka iz korita.

Evidentno je da su aktuelna gradska vlast i  štab za vanredne situacije neadekvatno reagovali i nespremno dočekali situaciju izazvanu padavinama koje su unaprijed najavljivane već nekoliko dana.

Svima je poznato da se nekoliko godina unazad ova situacija ponavlja, odnosno da se usled malo većeg obima padavima rijeke iz korita izlivaju i nerijetko prave veliku materijalnu štetu građanima Novog Pazara, ali gradska vlast nedovoljno čini ka  rješavanju ovog problema u Novom Pazaru. 

Naime, mišljenja smo da se mora hitno pristupiti trajnom rješavanju ovog gorućeg pitanja ukorićavanjem rječnih korita Jošanice, Trnavske rijeke, Raške i Banjaske rijeke.

S tim u vezi pozivamo gradonačelnika i ostale rukovodeće strukture u aktuelnoj gradskoj vlasti da na ozbiljan način pristupe rješavanju ovog problema i na taj način zaštite građane Novog Pazara i njihovu imovinu od konstantne ugroženosti jer je pitanje izlivanje rijeka iz  korita očigledno na marginama prioriteta vlasti u Novom Pazaru i da ovom pitanju ne prilaze na  adekvatan način.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37