https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sandžak proglasiti za evropsku ekološku zonu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžak proglasiti za evropsku ekološku zonu

Sandžak proglasiti za evropsku ekološku zonu

Čitav Sandžak proglasiti za evropsku ekološku zonu sa posebnim mjerama zaštite životne sredine i svih prirodnih resursa kao što su plodno zemljište, šume, vode, rude i vazduh.

Sandžak ima potencijal da bude izuzetno konkurentan na polju organske proizvodnje i zdrave ishrane.  To što nismo ušli u trku sa vještačkim, genetski modifikovanim i hibridnim proizvođačima hrane i drugih prirodnih prerađevina može zapravo biti naša prednost.

Ako je zdrava budućnost u organskoj proizvodnji i obnovljivim izvorima energije moramo dati sve od sebe da tu i takvu budućnost dočekamo spremni.

Uz čiste izvore energije poput one dobijene od vjetra i sunčeve svjetlosti kojih na Pešteri, ali i drugim dijelovima Sandžaka ima na pretek, u stanju smo da sami sebi obezbijedimo dovoljno čiste električne energije za potrebe Sandžaka, pa čak i za komercijalnu prodaju. Mislimo na vrijeme.

Foto: sjenica.com

Čitav Sandžak proglasiti za evropsku ekološku zonu sa posebnim mjerama zaštite životne sredine i svih prirodnih resursa...

Posted by Enis Imamović on Utorak, 2. Februar 2021.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37