https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Regionalna razvojna zona kao prioritet - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Regionalna razvojna zona kao prioritet

Regionalna razvojna zona kao prioritet

Regionalna razvojna zona kao prioritet

Tutin - Na prijedlog državne kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koju vodi ministar dr. Sulejman ugljanin, Vlada Srbije donijela je 25. januara zaključak kojim se izgradnji Industrijske zone u Tutinu daje prioritet u ovoj i narednim godinama.

Predsjednik opštine Bajro Gegić naglasio je da, pošto je ovdašnja Industrijska zona postala jedan od prioriteta države, očekuje intenzivnije radove u ulaganja koja će doprinijeti upošljavanju oko 1.000 ljudi.

Predviđeno je da se Industrijsko-bescarinska zona locira na području Ljeskove, blizu granice sa Crnom Gorom i tik uz trasu budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran.
Opština je već obezbjedila zemljište, dobar dio infrastrukture i posebne povoljnosti za sve koji žele da ovdje grade manje i veće pogone i ulažu u ovaj kraj.
Očekuje se da bi među prvim ulagačima trebalo da budu biznismeni iz Turske, koji su zainteresovani za pogone tekstila i zdrave hrane.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP