Učitavanje sajta

Vijesti

SDA SANDŽAKA SA POSMATRAČKOM MISIJOM PS SAVJETA EVROPE

SDA SANDŽAKA SA POSMATRAČKOM MISIJOM PS SAVJETA EVROPE

Sandžak izbore dočekuje sa genocidnim prijetnjama visokih državnih organa

Narodni poslanik SDA Sandžaka i član delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Enis Imamović, sastao se danas u Beogradu sa Delegacijom PS Savjeta Evrope koja će posmatrati predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 3. april ove godine.

Imamović je upoznao Delegaciju PS Savjeta Evrope o izbornim uslovima, posebno u Sandžaku i okolnostima u kojima Bošnjaci izlaze na predstojeće izbore.

Posmatračka misija PSSE je informisana o posljednjim slučajevima prijetnji Bošnjacima koje su uputili policajci u Priboju, te veličanja genocida, ratnih zločina i zločinaca kroz murale i skandiranja na sportskim manifestacijama.

Sve to su rezultati decenijske vladavine ovog režima koji je pokrenuo novu ofanzivu velikosrpske politike i terminologije koja je devedesetih godina već donijela nesreću na Balkanu.

SDA Sandžaka se kroz svoju decenijsku institucionalnu borbu oslanjala isključivo na podršku gradjana Sandžaka i partnerstvo sa demokratskim političkim snagama koje mogu donijeti pozitivne promjene u Srbiji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP