https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 U Skupštini Srbije usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

U Skupštini Srbije usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

U Skupštini Srbije usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Press konferencija portparola Stranke demokratske akcije Sandžaka Merfida Kamešničanina.

Izjavu portparola Stranke prenosimo u cjelosti:

Drugostepenom pravosnažnom presudom suda u Hagu ratni zločinac Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini.

Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti, kao i za etničko čišćenje Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ova presuda Karadžiću nije do kraja pravedna, ali je u dobroj mjeri ohrabrujuća.

Ova presuda predstavlja i jasnu poruku državnom vrhu Srbije da prestane sa negiranjem zločina genocida počinjenog od strane srpskih oružanih snaga.

U skladu sa tim Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao parlamentarna stranka koja zastupa interese Bošnjaka, predala je Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje i usvajanje Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

SDA Sandžaka poziva predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da u dnevni red prve naredne sjednice uvrsti ovu Rezoluciju.

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije skinut će se odgovornost sa svih budućih generacija srpskog naroda za genocid nad Bošnjacima koji je neko počinio u njihovo ime.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37