Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom odigravanja fudbalske utakmice između FK Novi Pazar – FK Partizan iz Beograda, dana 13. aprila 2017. godine u Novom Pazaru.

Odbor za sport i rekreaciju, ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru najoštrije osuđuje bahato ponašanje i blokiranje šireg dijela grada od strane policije MUP-a Srbije, koja je po ko zna koji put pod punom ratnom opremom raspoređena na ulicama grada, daleko od mjesta održavanja utakmice. Tom blokadom građanima Novog Pazara je više od deset sati bilo uskraćeno osnovno ustavno pravo, pravo na slobodu kretanja.

Smatramo da je ovakvo ponašanje policije apsolutno neprihvatljivo jer se na ovaj način stvara privid vanrednog stanja i time zastrašuju građani Novog Pazara.

Pitamo nadlježne institucije, sa kojim ciljem se raspoređuju ogromne policijske snage u gradu, daleko od stadiona, i ko to pokušava da navikne Bošnjake na prisustvo policije pod punom ratnom opremom na javnim mjestima.

Skupština grada Novog Pazara je nedavno na svojoj sjednici usvojila Odluku o bezbjednosti u gradu Novom Pazaru, u kojoj se između ostalog ističe da svako ograničavanje slobode kretanja građana, izmjene režima saobraćaja i druge promjene koje nastaju kao posljedica organizacije određenih događaja, moraju prethodno biti dogovorene sa lokalnom samoupravom a građani na vrijeme informisani.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP