https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Povjerenje u institucije još uvijek nije vraćeno - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Povjerenje u institucije još uvijek nije vraćeno

Povjerenje u institucije još uvijek nije vraćeno

Na današnji dan prije 31 godinu u mjestu Štrpci iz voza 671 oteti su i ubijeni putnici koji su putovali na relaciji Beograd-Bar i to 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i 1 putnik nepoznatog identiteta.

Paralelne strukture vlasti oduzele su pravo na život nevinim ljudima a jedini motiv bio je to što su druge vjere i nacionalnosti.

Državni organi Republike Srbije nisu ništa učinili da spriječe taj zločin iako su mogli a nakon toga do danas ništa nije učinjeno na otkrivanju i kažnjavanju zločinaca.

Bošnjaci su tokom devedesetih godina bili žrtve organizovanog državnog terora čemu svedoči i činjenica da još uvijek nisu pronađeni posmrtni ostaci svih otetih iz voza 671 a pitanje rješavanja statusa porodica otetih i ubijenih te adekvatno kažnjavanje zločinaca još uvijek ostaje otvoreno.

Već 31 godinu od ovog zločina, do danas, nadležni državni organi Republike Srbije nisu ništa učinili na vraćanju povjerenja Bošnjaka u državu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP