https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Uspostaviti zakoniti red u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Uspostaviti zakoniti red u Novom Pazaru

Uspostaviti zakoniti red u Novom Pazaru

Predsjednik ogranka Stranke u Novom Pazaru i narodni poslanik u Skupštini Srbije Ahmedin Škrijelj održao je danas redovnu Press konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Novom Pazaru.

Obraćanje Ahmedina Škrijelja prenosimo u cjelosti:

Uvaženi predstavnici medija dobro došli na redovnu Press konferenciju ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru.

Mandati SDP su sporni, svih 19 mandata.

Na 15 pregledanih biračkih mjesta ustanovljena je krađa glasova na štetu SDA Sandžaka i drugih stranka, a u korist SDP.

SDP treba da ustanovi ko je u njihovo ime i u njihovom interesu krao glasove i ko je u tom cilju prepravljao izvještaje sa biračkih mjesta nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Na osnovu kojih brojeva iz prepravljanih zapisnika sa biračkih mjesta su proglašeni preliminarni i konačni izborni rezultati u Novom Pazaru.

Zašto je predsjednik Izborne komisije uz podršku SDP odbio da se uradi rješenje za svako biračko mjesto na kojem su prepravljani zapisnici.

Ko je dao za pravo službeniku – statističaru da on na osnovu svoje volje utvrdi broj osvojenih mandata političkim strankama.

Neregularni birački spiskovi u Novom Pazaru u kojima su upisani “ FANTOMSKI BIRAČI” na više biračkih mjesta u gradu Novom Pazaru tj. lica koja nemaju boravište na tim adresama i nemaju pravo glasanja na tim biračkim mjestima. Na taj način su državni organi: Republička izborna komisija, Gradska izborna komisija Novog Pazara i Privremeni organ grada Novog Pazara su omogućili tim fantomskim biračima da glasaju na više biračkih mjesta za koja nemaju pravo i time direktno promijenili izbornu volju građana Novog Pazara suprotno članu 2. Ustava Republike Srbije.

Na ovaj način građanima Novog Pazara je otet, nasilno uzet suverenitet od strane tih fantomskih birača kojima je omogućeno pokazivanjem lične karte i da sa jednom ličnom kartom glasa na više biračkih mjesta na kojima je upisan. To je školski primjer DRUMSKOG RAZBOJNIŠTVA uz asistenciju organa vlasti.

SDP i njeni koalicioni partneri imaju obavezu da saopšte građanima Novog Pazara po čijem nalogu su zaposeli prostor na kome je SDA Sandžaka zvanično kod MUP-a zakazala obraćanje odborničkih i poslaničkih kandidata novinarima i građanima sa ciljem da se izazove fizički sukob među građanima Novog Pazara, u 3 navrata, 18. 19. i 21. decembra 2023. godine.

Sve ovo što govorimo je predmet tužbi koje smo podnijeli nadležnim sudovima u Srbiji.

Pozivamo SDP i njene izabrane kandidate samozvane skupštinske većine da prestanu sa nelegalnim imenovanjima i odlukama, odnosno sa lažnim predstavljanjem, jer je 19 mandata SDP sporno.

Predlažem da u najkraćem mogućem roku prihvate prijedlog za prelazno rješenje prije presude nadležnih sudova, ravnopravnim učešćem svih 5 izbornih lista u upravljanju gradom, i da na taj način uspostavimo zakoniti red u funkcionisanju grada.

Ukoliko nastave da koriste otete i pokradene glasove kao svojinu onda će nakon odluka nadležnih sudova biti zvanično saučesnici u krađi glasova, otimanju glasova i izazivanje fizičkih sukoba širih razmjera između građana Novog Pazara tj. preuzeće na sebe zvanje drumskih razbojnika i lopova, a protiv njihovih stranaka pokrećemo postupak za brisanje iz registra manjinskih stranaka i za pokušaj organizacije fizičkih sukoba širih razmjera među građanima Novog Pazara.

Kada sudovi donesu presude sva njihova imenovanja, funkcije i ovlašćenja će biti poništena, a oni nepoželjni u ovom gradu.

 

 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP