https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Obnovljen upis SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Obnovljen upis SDA Sandžaka

Obnovljen upis SDA Sandžaka

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka na čelu sa diplomiranom pravnicom gospođom Zakirom Smailović, predala je dokumentaciju za obnovu upisa Stranke demokratske akcije Sandžaka u Registar kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Sva potrebna dokumentacija predata je nadlježnom ministarstvu jutros u 10h.

Obnova upisa Stranke demokratske akcije Sandžaka, protekla je u svečanoj atmosferi i to nakon dvije decenije uspješnog rada i postojanja Stranke.

29. jula 1990. godine u teškim godinama za čitavu zemlju, sve njene građane, posebno Bošnjake osnovana je Stranka demokratske akcije Sandžaka. Zakira Smailović mlada pravnica iz Novog Pazara, tada je obavila prvu registraciju Stranke demokratske akcije Sandžaka. Dvadeset godina kasnije, Skupština Stranke demokratske akcije Sandžaka na svojoj sjednici održanoj 31. oktobra ove godine ponovo je imenovala Zakiru Smailović za punomoćnika Stranke za predaju potrebne dokumentacije za obnovu upisa Stranke u Registar.

Danas se ovaj događaj odvija u svečanoj atmosferi i znatno boljem političkom ambijentu.

Kako je izjavio Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin radi se o „funkcionalanom Statutu i modernom Programu Stranke demokratske akcije Sandžaka" i dodao da su, sad već stari, Statut i Program, osvježeni i usklađeni sa novim okolnostima u domaćoj i međunarodnoj politici, kao i pozicijom Bošnjaka u zemlji i pozicijom Srbije na Balkanu i u svijetu.

„SDA Sandžaka je bila i ostat će čvrst oslonac - stub demokratiji i partner svim demokratskim snagama u državi. Naša borba će i dalje biti usmjerena na unapređenje i ostvarivanje nacionalnih i građanskih prava Bošnjaka u Srbiji kao i jačanju političke i ekonomske stabilnosti u zemlji i regionu. Politika SDA Sandžaka je doprinijela da na Bošnjake danas svi gledaju kao na afirmativan faktor, a na Sandžak kao na buduću modernu, ekonomski jaku i politički stabilnu regiju u Srbiji" kazao je on.

Generalni sekretar Stranke je rekao da je „za razliku od tamnih vremena devedesetih kada smo se borili za opstanak, očuvanje identiteta i ostvarivanje osnovnih ljudskih prava, današnja politika SDA Sandžaka usmjerena ka naprednijim ciljevima, pa kao što je Novi Pazar već univerzitetski grad, Tutin postaje industrijski centar, Sjenica grad sa civilnim aerodromom, Novi Pazar sa željeznicom, Priboj sa obnovljenim FAP-om, Nova Varoš sa iskorištenim potencijalima Zlatara, a cio Sandžak, zahvaljujući izgradnji autoputa, jedan jak ekonomski i politički region, moderna evropska regija sa razvijenom regionalnom putnom infrastrukturom" kazao je Fuad Baćićanin u svojoj izjavi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37