https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izetbegović: Zahvaljujući SDA, Bošnjaci su se izborili za fizički opstanak i poziciju nezaobilaznog političkog faktora u cijelom regionu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izetbegović: Zahvaljujući SDA, Bošnjaci su se izborili za fizički opstanak i poziciju ...

Izetbegović: Zahvaljujući SDA, Bošnjaci su se izborili za fizički opstanak i poziciju nezaobilaznog političkog faktora u cijelom regionu

Godišnjicu osnivanja SDA Sandžaka, rukovodstvu, članovima i simpatizerima čestitao je Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije. Čestitku prenosimo u cjelosti:

„Poštovani predsjedniče Ugljanin, poštovani članovi, aktivisti i simpatizeri SDA Sandžaka, draga braćo i sestre,

Na današnji dan, 29. jula 1990. godine, veličanstvenim skupom na Gradskom stadionu u Novom Pazaru započeto je stvaranje političke snage koja je u godinama koje su uslijedile uspješno zastupala i štitila bošnjački narod Sandžaka, afirmišući našu vjeru, kulturu, jezik, tradiciju i identitet, pri tome odoljevajući teškim napadima i pritiscima koji su za cilj imali zatiranje svega navedenog.

Od tog 29. jula 1990. pa sve do danas, SDA Sandžaka je bila čvrst i pouzdan oslonac za bošnjački narod, i to ne samo na Sandžaku već i za Bošnjake u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu.

Raspadom Jugoslavije, SDA je formalno podijeljena na više stranaka, ali je u biti ostala jedinstvena cjelina sa jednom zajedničkom idejom, vizijom i ciljem.

Zahvaljujući SDA, Bošnjaci su se najprije izborili za fizički opstanak na ovim prostorima, a zatim i za poziciju nezaobilaznog političkog faktora u cijelom regionu. Vodeći teške političke bitke koje su nam to omogućile, SDA Sandžaka nikada nije odustajala od svojih čvrstih principa i nikada nije interese bošnjačkog naroda podredila bilo kakvim stranačkim ili ličnim interesima.

Neka vam sve ono sto smo zajedno prošli u protekle 33 godine bude inspiracija da još istrajnije i posvećenje nastavite raditi na ostvarivanju ciljeva zacrtanih Osnivačkim aktom SDA Sandžaka.

U to ime, rukovodstvu, članovima i simpatizerima SDA Sandžaka čestitam 33. godišnjicu osnivanja Stranke, uz zelju da u narednim godinama i decenijama budete jos snažniji, istrajniji i uspješniji jer je takva SDA garant sigurnosti i prosperiteta bošnjačkog naroda na ovim prostorima.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP