https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Početak realizacije projekta Hiruškog bloka u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Početak realizacije projekta Hiruškog bloka u Novom Pazaru

Početak realizacije projekta Hiruškog bloka u Novom Pazaru

Početak realizacije projekta Hiruškog bloka u Novom Pazaru

Lider SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas sa potpredsjednikom Vlade Republike Turske Bekirom Bozdagom, u čijoj su nadlježnosti i poslovi Turske agencije za razvoj i koordinaciju (TIKE).

„U ovoj godini, TIKA je namenila šest miliona evra za realizaciju započetih i za nove projekte u Srbiji“, rekao je Bozdag, dodavši da su pre dva dana završeni osnovna škola u Novom Pazaru i Dom kulture u Sjenici, a u pripremi je i izgradnja Hirurškog bloka u Novom Pazaru.

Predsjednik Ugljanin je rekao da će taj blok, vredan četiri miliona evra, znatno popraviti kvalitet života u Sandžaku i celoj Srbiji.

„Dve škole u Novom Pazaru koje je TIKA finansirala su izvanredan poduhvat koji tamošnjim ljudima puno znači“, dodao je ministar.

On je zamolio da TIKA nastavi kontinuirano da radi u Sandžaku i u svih 46 nerazvijenih opština u Srbiji, sa oko milion stanovnika, koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, jer to tamo „popravlja sveukupnu klimu“, olakšava život i motiviše i druge da pomognu.

Ugljanin je obavestio Bozdaga da je za vreme višednevne radne posete Turskoj u susretu sa potpredsjednikom Vlade Alijem Babadžanom i generalnim direktorom Exim banke Hajretinom Kaplanom razgovarao i o početku izgradnje dva lokalna puta u Sandžaku koji će ovaj region spojiti sa auto-putem, budućim Koridorom 11.

Predsjednik je zamolio Bozdaga da premijeru Turske Redžepu Taibu Erdoganu prenese poziv da poseti Srbiju i Sandžak.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP