Učitavanje sajta

Vijesti

Otvaranje konzulata Turske vrhunac dobre međudržavne saradnje

Otvaranje konzulata Turske vrhunac dobre međudržavne saradnje

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar Bašol posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Predsjednik Ugljanin je istakao da otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru predstavlja vrhunac dobre međudržavne saradnje koja je postigla najveći nivo u svojoj novijoj istoriji.

„Naš je interes kao Stranke demokratske akcije Sandžaka, naglašavam Sandžaka, je da se dobri međudržavni odnosi Republike Turske i Republike Srbije nastave i mi ćemo da damo puni doprinos tome.“ – naglasio je Ugljanin.

Otvaranjem konzulata Republike Turske u Novom Pazaru stvaraju se uslovi za jednu pravnu sigurnost svih građana Republie Turske koji dođu u Sandžak i u Republiku Srbiju.

„Pravna sigurnost je takođe najznačajniji faktor za investitore  koji žele da ulože u bilo koju zemlju, tako da smatram da će postojanje konzulata kao garanta pravne sigurnosti motivisaće veliki broj investitora iz Turske da ovde investiraju. U tom smislu mi kao politička stranka stojimo na raspolaganju i radujemo se našoj budućoj saradnji.“ – zaključio je predsjednik Ugljanin.

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar Bašol zahvalio se na prijemu i produktivnom sastanku sa predsjednikom Ugljaninom i istakao da je od njega dobio važne informacije u vezi Sandžaka.

„Govorili smo o mogućim investicijama u Sandžaku. U budućem periodu ću kao sa svim prijateljima iz Sandžak sarađivati i sa gospodinom Ugljaninom. Još jednom smo dokazali da su odnosi između Srbije i Turske u  korist građana Sandžaka, nadam se da ću u budućem periodu raditi puno korisnih stvari.“ – naglasio je generalni konzul Bašol.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP