https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 BOŠNJAČKO JEDINSTVO, USLOV OPSTANKA U SANDŽAKU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

BOŠNJAČKO JEDINSTVO, USLOV OPSTANKA U SANDŽAKU

BOŠNJAČKO JEDINSTVO, USLOV OPSTANKA U SANDŽAKU

Večeras, 15. oktobra,  u Berlinu je održan skup sandžačke dijaspore. Teme razgovora i druženja bile su popis stanovništva i predstojeći izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće zakazani za 13. novembar 2022. godine.

Prisutnima se najprije objasnio značaj popisa stanovništva za budućnost građana Sandžaka i uputstva kako dijaspora da ostvari svoje pravo iako privremeno boravi i radi u inostranstvu. Nakon toga prisutnima je predstavljen program liste “BOŠNJAČKO JEDINSTVO” u cilju nastavka kontinuiteta Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Poseban je akcenat u svim govorima dat na važnosti postizanja bošnjačkog jedinstva i sveopšteg ujedinjenja nacionalnih i političkih ciljeva sandžačkih Bošnjaka. Na skupu su govorili predstavnici liste “ BOŠNJAČKO JEDINSTVO" dr. Fuad Baćićanin i dr. Jasmina Curić, aktuelna predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Na sastanku sa dijasporom su uzeli učešće i narodni poslanici SDA Sandžaka Enis Imamović i Selma Kučević.

Suština obraćanja, postavljenih pitanja i razgovora tokom druženja nakon skupa bila je, ozbiljnost političkih prilika u zemlji koje ugrožavaju Bošnjake i Sandžak i spremnost da se zrelo i mudro odgovori na sve izazove.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37