https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Otvaranje konzulata BiH, popis i izbori za BNV događaji su od vitalnog značaja za Bošnjake i Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Otvaranje konzulata BiH, popis i izbori za BNV događaji su od vitalnog značaja za Bošnjake i ...

Otvaranje konzulata BiH, popis i izbori za BNV događaji su od vitalnog značaja za Bošnjake i Sandžak

Cilj današnje konferencije jeste da skrenemo pažnju Bošnjacima na događaje koji su od vitalnog značaja za bošnjački narod i  koji će direktno određivati kvalitet života građana Sandžaka  a posebno bošnjaka istakao je dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka.

„SDA Sandžaka legalno i legitimno, zastupa i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Republici Srbiji u skladu sa Ustavom, zakonom i međunarodnim standardima.“ – podsjetio je Ugljanin.

Otvaranje Generalnog konzulata Republike Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, popis stanovništva i redovni Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće jesu događaji koji su od vitalnog značaja za Bošnjake i Sandžak

„Političke aktivnosti SDA Sandžaka u narednom periodu biće usmjerene da se animiraju Bošnjaci u ostvarivanju svojih prava.“- naglasio je Ugljanin.

Ugljanin je istakao da otvaranje Generalnog konzulata u Novom Pazaru jasna je poruka da Republika Bosna i Hercegovina pokazuje interes i brigu za Bošnjake i druge građane Sandžaka kojima je matična država.

„Ovo je ujedno veliki pozitivan korak u bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije, a za Bošnjake je poruka da je na vidiku bolja budućnost u Sandžaku i da mogu biti most saradnje i stabilizirajući faktor u odnosima susjednih zemalja.“ – rekao je Ugljanin.

Upitan da li je SDA Sandžaka dobila poziv da učestvuje u razgovorima o sastavu nove Vlade Srbije i da li će, ako dobiju taj poziv i prihvatiti, predsjednik SDA Sandžaka je rekao da je SDA Sandžaka imala jasan izborni program o kojem je upoznata javnosti i da je to jedina stranka u Sandžaku koja je dobila značajan broj glasova na osnovu ponuđenog programa.

„Naš program je poznat i ukoliko nova vlada bude demokratska, koncept njenog rada bude demokratski, stabilizirajući i mirotvoran, te prihvati elemente našeg programa možemo razgovarati na temu učešća u toj Vladi.“- zaključio je Ugljanin.

Izvor: Behar TV

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37