https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 AM SDA: Uspostavljena saradnja sa predstavnicima više zemalja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

AM SDA: Uspostavljena saradnja sa predstavnicima više zemalja

AM SDA: Uspostavljena saradnja sa predstavnicima više zemalja

AM SDA: Uspostavljena saradnja sa predstavnicima više zemalja

Visoka delegacija mladih SDA Sandžaka u nastavku posjete AK Partiji iz Turske, učestvovala je u političkom izlaganju i debati sa predstavnicima iz više od 100 zemalja svijeta. 

U centrali predsjedništva stranke, čiji je lider Redžep Taip Erdoan, održana je prezentacija o rezultatima omladine AK Partije i daljim planovima o povezivanju i jačanju veza sa prijateljskim strankama među kojima je i AM SDA Sandžaka, koja ima potpisan protokol o saradnji dveju omladinskih organizacija. 

"Uspjeli smo da ostvarimo veoma važne kontakte sa predstavnicima više zemalja sa kojima imamo u planu otpočinjanje intezivnije saradnje, a primjer dobrih međusobnih odnosa najbolje se vidi u aktivnostima AM SDA i omladine AK Partije. AM SDA Sandžaka je na današnjem skupu istakla svoju ideju o aktivnom uključivanju mladih u politiku, što je od strane ostalih delegacija pohvaljeno i prepoznato kao odličan model stvaranja bolje budućnosti" - istakao je član predsjedništva AM SDA zadužen za međunarodnu saradnju Mersudin Salihović.

Festival mladih se ove godine održava u Istanbulu po 12. put, a AM SDA Sandžaka predstavlja četvoročlana delegacija na čelu sa predsjednikom Asocijacije Mladih Edinom Gudzević.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP