Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka jedina autohtona stranka Bošnjaka Sandžaka

SDA Sandžaka jedina autohtona stranka Bošnjaka Sandžaka

Povodom 32. godišnjice osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsjednik Partije za demokratsko djelovanje i narodni poslanik u Skupštini Srbije gospodin Šaip Kamberi uputio je čestitku predsjedniku SDA Sandžaka, dr. Sulejmanu Ugljaninu.

U čestitki stoji:

"Uvaženi predsedniče Dr. Sulejmane Ugljanin

Poštovani rukovodioci stranke,

Dragi članovi i drage članice autohtone stranke Bošnjaka iz Sandžaka,

U moje lične ime i ime Partije za Demokratsko Delovanje, koristim priliku da Vam čestitam dan osnivanja Stranke Demokratske Akcije Sandžaka kao jedine autohtone stranke koja okuplja Bošnjake Sandžaka.

Partija za demokratsko delovanje je uvijek u vama videla prijatelja, saborca i strateškog partnera u zajedničkoj borbi za poboljšanje statusa Bošnjaka i Albanaca u Srbiji i u borbi za demokratizaciju našeg društva.

Naše zajedničko djelovanje podrazumeva ne samo želju i potrebu koordinisanja naših političkih koraka na parlamentarnom nivou već nastavak udubljenja naših međustranačkih odnosa i izgradnju još bolje saradnje i komunikacije među nama.

Imajući u vidu da su PDD i SDA Sandžaka, stranke koje su formirane u istom tranzicionom periodu, pod istim okolnostima i sa istim ciljem, duboko verujem da će one, i u budućnosti, nastaviti zajednički politički put i da će ostati nepokolebljivi u odbrani naših zajedničkih interesa i interesa svih naših građana.

Želim Vam uspjeha u budućem radu ".

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP