Učitavanje sajta

Vijesti

Dom kulture u Sjenici konačno otvoren

Dom kulture u Sjenici konačno otvoren

Dom kulture u Sjenici konačno otvoren

 

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i predsednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Sjenici otvorili novu zgradu Doma kulture čija je izgradnja započeta još pre tri decenije. Iako su se u poslednjih sedam godina odvijali povremeni radovi, tek je na inicijativu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i ulaganje turske razvojne agencije od 270.000 evra završena ova ustanova u kojoj će sada delovati dva sjenička kulturno-umetnička društva i jedno amatersko pozorište.

„Uz veliku zahvalnost turskoj razvojnoj agenciji na ovoj pomoći, uveren sam da je ovo dokaz da država i u trenucima krize uspeva da iznađe način da pomogne svojim najnerazvijenijim područjima“  izajvio je predsjednik Ugljanin na otvaranju i najavio nastavak saradnje sa agencijom TIKA u ostalih 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije u kojima živi milion građana Srbije.

„Sjenica je područje nedirnute prirode i nadaleko čuvenih prehrambenih proizvoda, i ulaganje u održivi razvoj ovog kraja je osnova našeg plana da od Srbije napravimo veliki agroindustrijski kompleks i poželjnu turističku destinaciju“ – zakljucio je predsjednik Ugljanin.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP