https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svečanost povodom tri decenije od osnivanja SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svečanost povodom tri decenije od osnivanja SDA Sandžaka

Svečanost povodom tri decenije od osnivanja SDA Sandžaka

Povodom jubilarne tri decenije od osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsjednik dr. Sulejman Ugljanin organizovao je svečani prijem za novoizabrane narodne poslanike i odbornike SDA Sandzaka iz sandžačkih gradova.

Predsjednik Ugljanin je u svom obraćanju čestitao svim osnivačima, članovima i članovima organa Stranke i svim prisutnima naglasivši značajnu ulogu ovog pokreta.

On je naglasio da su svi izabrani kandidati nosioci legitimiteta dobijenog na platformi uspostavljanju specijalnog statusa za Sandžak i rješavanju statusa bošnjačkog naroda.

Dr. Sulejman Ugljanin je ukazao na značaj inicijative Bošnjačkog nacionalnog vijeća za formiranje bošnjačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i stabilnih bošnjačkih skupštinskih većina u Sandžaku.

“Nijedna stranka pojedinačno nema dovoljno legitimiteta da predstavlja i zastupa interese Bošnjaka i Sandžaka, zato su bošnjačke stranke dužne da dobijeni izborni legitimitet udruže i tako stvore efikasan mehanizam za rješavanje statusa Sandžaka i statusa bošnjačkog naroda.” naglasio je predsjednik Ugljanin.

Na adresu SDA Sandžaka je povodom 30 godina uspješnog rada stigao i veliki broj čestitki iz zemlje i inostranstva sa kojima su prisutni upoznati.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP