https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 DA BRODAREVO DOBIJE STATUS OPŠTINE - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

DA BRODAREVO DOBIJE STATUS OPŠTINE

DA BRODAREVO DOBIJE STATUS OPŠTINE

Ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju predstavio je izborni plan i program i program rada za naredne četiri godine.

Edib Кajević predsjednik Glavnog odbora i prvi na listi Stranke u Prijepolju istakao je da je SDA Sandžaka bošnjačka parlamentarna stranka u kontinuitetu, punih 30 godina, predala svoju izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima u Srbiji i na lokalnim izborima u sandžačkim opštinama.

„Izborna lista naše stranke nosi naziv „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ i na glasačkom listu na republičkim izborima je na rednome broju 11, dok za lokalne izbore u Prijepolju pod rednim broju 8. Naši osnovni ciljevi su decentralizacija Srbije, odnosno autonomija Sandžaka i vraćanje Bošnjacima statusa naroda”, kazao je Кajević.

Enis Poturak kandidat za odbornika iz Brodareva rekao je da je prva stvar sa kojom će se SDA Sandžaka baviti, pokretanje referenduma kako bi Brodarevo dobilo status opštine.

 „To je moguće i prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, a u Srbiji ima 18 opština koje imaju manje od 10.000 stanovnika kao Lapovo, Opovo, Trgoviše. Druga stvar je nastavak implementacije nastave na bosanskom jeziku, treća rješavanje groblja u Brodarevu, a četvrta stvar je dokumentacija za obaloutvrdu i šetalište pored Lima. Između ostalih tu je i sanacija seoskih puteva. Imamo u planu da se u Brodarevu otvori istureno odjeljenje Centra za socijalni rad kao i da se pokrene manifestacija Dani dijaspore pod sloganom “Ovo je moja zemlja i moj grad”, rekao je Poturak.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP