https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 BOŠNJACI SANDŽAKA FAKTOR STABILNOSTI NA BALKANU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

BOŠNJACI SANDŽAKA FAKTOR STABILNOSTI NA BALKANU

BOŠNJACI SANDŽAKA FAKTOR STABILNOSTI NA BALKANU

Povodom izjave ministra evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan-Iv Le Driana objavljene na TV N1, 11.decembra 2018. godine u kojoj kaže: „Lako oružje cirkuliše Balkanom, prijetnja za evropsku bezbjednost“ Lista „Samoopredjeljenje“ podsjeća javnost u Sandžaku

Da je Muamer Zukorlić, ničim izazvan, bez ijednog dokaza, u svojstvu nosioca izborne liste „Matica bošnjačka“ za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća u više navrata, preko medija sa regionalnom i nacionalnom frekvencijom u Srbiji, izjavio: „da je Sulejman Ugljanin pomogao da se 20.000 pušaka iz garnizona Raška podijeli i proda građanima".

Ovom i drugim zlonamjernim lažima slične sadržine Muamer Zukorlić je optužio predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejmana Ugljanina i optužio čitav bošnjački narod Sandžaka za nelegalno naoružavanje i predstavio ih faktorom nestabilnosti.

Ove dobro osmišljene i zlonamjerne laži imaju za cilj amnestirati Miloševićev režim za organizovani državni teror koji je provodio nad Bošnjacima Sandžaka tokom 90.-tih, a da se Bošnjaci, kao žrtve, označe krivcima.

Također, ovom zlonamjernom laži se daje povod srpskom režimu da pokrene novi talas organizovanog državnog terora u vidu montiranih političkih procesa, pretresa kuća, fizičkog zlostavljanja, saslušavanja, mučenja, iznuđivanja iskaza pod prisilom i drugih oblika torture kojima su Bošnjaci Sandžaka bili izloženi tokom devedesetih godina.

Lista „Samoopredjeljenje“ poziva Muamera Zukorlića da putem svih medija dokaže izgovorene laži ili da se javno izvini i povuče ove opasne optužbe protiv Bošnjaka Sandžaka kojima ih pokušava predstaviti kao prijetnju za evropsku bezbjednost.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37