https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izbore održati najranije 6. septembra 2020. godine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izbore održati najranije 6. septembra 2020. godine

Izbore održati najranije 6. septembra 2020. godine

Stranka demokratske akcije Sandžaka predlažiila je da se izbori održe najranije 6. septembra do kada bi se moglo očekivati da se ispune zahtjevi koji su danas dostavljeni predsjedniku Srbije i učesnicima sastanka o nastavku izbornog procesa.

SDA Sandžaka traži da se preduzete radnje u postupku podnošenja izborne liste do uvođenja vanrednog stanja moraju biti prihvaćene kao pravno valjane i punovažne nakon što se nastavi izborni proces.

Neophodno ispraviti i neke nezakonite odluke Republičke izborne komisije, a naročito kada je u pitanju imenovanje biračkih odbora u nacionalno mješovitim sredinama što bi se postiglo dosljednom primjenom člana 8. stav 5. Zakona o lokalnim izborima.

Zahtjevamo da se ispravi pogrešna i politički motivisana odluka ministra prosvjete Šarčevića da pogazi izbornu volju zaposlenih u vezi izbora direktora Osnovne škole Avdo Međedović u Novom Pazaru.

Smatramo da samo uzajamnim uvažavanjem možemo izgraditi povjerenje i sretniju budučnost i da usvajanje iznijetih stavova i predloženih konkretnih mjera je neophodno u cilju održavanja slobodnih, fer i demokratskih izbora.

SDA Sandžaka ne učestvuje na današnjem sastanku u Beogradu, jer je na predhodnom sastanku, srpski predsjednik na neprihvatljiv način postupio prema predstavniku Stranke, pokazujući neprijateljstvo, čak i prijetnje Bošnjacima Sandžaka.

Prijedlozi SDA Sandžaka za sastanak zakazan za 4.maj 2020. godine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37