https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka predlaže formiranje potpune koalicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka predlaže formiranje potpune koalicije

SDA Sandžaka predlaže formiranje potpune koalicije

SDA Sandžaka predlaže formiranje potpune koalicije

Stav Stranke demokratske akcije Sandžaka je da se problemi u funkcionisanju vlasti u Novom Pazaru hitno moraju prevazići kako bi se izmirila ogromna dugovanja grada Novog Pazara od preko milijardu dinara i kako bi se, u najhitnijem roku, isplatile zaostale plate svim zaposlenim u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama u gradu.

Stranka demokratske akcije Sandžaka želi da otkloni štetne posljedice po Grad zbog nesavesnih i nezakonitih radnji gradonačelnika u proteklom periodu, prekomernog zapošljavanja bez saglasnosti Vlade i nekontrolisanog zaduživanja Grada. Insistirat ćemo na zakonitom poslovanju grada i poštovanju dostojanstva svakog zaposlenog i javan transparentan, zakonit i javan rad rečeno je danas na konferenciji za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka. 

„Stranka demokratske akcije Sandžaka poziva sve stranke koje su dobile mandate od građana Novog Pazara da potpišu Koalicioni sporazum o formiranju potpune koalicije svih političkih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini grada Novog Pazara i da zajedno podijele odgovornost u skladu sa izbornim rezultatima. Ovako formirana koalicija obezbjedila bi otklanjanje problema u kojima se trenutno nalazi grad Novi Pazar. Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao predlagač ovog sporazuma, predviđa da jednu četvrtinu nadlježnosti i odgovornosti povjeri predstavnicima srpskog naroda.“ – zaključili su u SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka poziva sve političke stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada Novog Pazara da prihvate i potpišu ovaj sporazum i time podijele odgovornost u skladu sa izbornim rezultatima i u tom smeru su vođeni razgovori sa ostalim političkim partijama koje imaju odbornike u Skupštini grada Novog Pazara.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37