Učitavanje sajta

Vijesti

Izjava za medije narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića povodom rušenja džamije u Zemun ...

Izjava za medije narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića povodom rušenja džamije u Zemun Polju

Izjava za medije narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića povodom rušenja džamije u Zemun Polju:

 

"Napravljen je i konkretan korak podjele na "Vučićeve muslimane" i one koji to nisu.

Rušenje džamije u Zemun Polju uz ogromno prisustvo žandarmerije, policije i primenu sile nije nikakvo iznenadjenje.

Naročito nije iznenadjenje od režima koji je oslobodio huligane koji su palili Bajrakli džamiju u Beogradu uz obrazloženje da to "nije šteta većeg obima".

Krajnje je licemjerno to što je vlast juče obećala Islamskoj zajednici da će tokom sljedeće nedjelje razgovarati o ovom problemu, a onda u toku noći, fantomski, onako kako je to svojstveno ovoj vlasti blokirala naselje i srusila džamiju.

Najmanje od svega očekujem makar adekvatnu osudu od onih koji su toliko galamili protiv rušenja kafića na trgu u Novom Pazaru. Da vidimo koliko su zaista gadljivi na rušenje pravih džamija, tamo gdje su zaista potrebne, kao što je ova u Zemun Polju.

Svaljivati krivicu samo na opštinske organe Zemuna , kako to radi Zukorlić, je neozbiljno jer opština Zemun nije imala nadležnost da izvede naoružanu žandarmeriju i policiju da blokiraju naselje, ali zato Vlada koju on podržava jeste.

Treba skupiti hrabrosti i nazvati stvari pravim imenom, a ne sakrivati odgovornost Vučića i ministra policije, bez čije saglasnosti ovo nije moglo biti sprovedeno.

Ovo je sad kompletirana poruka svima kako prolaze oni koji nisu "Vučićevi muslimani", njima se ruši džamija, dok se Vučićevim muslimanima dozvoljava da na sred trga prave kafice.

Ovo je model koji se decenijama primenjuje na podsticanje podjele medju Bošnjacima, muslimanima - jedni mogu sve, drugi ni minimum."

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP