Učitavanje sajta

Vijesti

Narodni poslanici SDA Sandžaka uputili pismo predsjednici Narodne skupštine R.Srbije Maji ...

Narodni poslanici SDA Sandžaka uputili pismo predsjednici Narodne skupštine R.Srbije Maji Gojković

Povodom utvrđivanja liste kandidata za članove Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije, narodni poslanici SDA Sandžaka Enis Imamović i Bajro Gegić uputili su pismo predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije u kojem ističu da Narodna skupština nije postupila u skladu sa zakonom i nije preduzela nikakve potrebne radnje kako bi nacionalni savjeti nacionalnih manjina predložili svog kandidata za člana Saveta regulatornog tijela za elektronske medije.

Članom 9. stav 1. tačka 7. Zakona o elektronskim medijima, propisano je da su nacionalni savjeti nacionalnih manjina jedni od ovlašćenih predlagača za izbor Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije. Također, članom 8. istog Zakona propisano je da Narodna skupština članove ovog Savjeta bira isključivo na prijedlog ovlašćenih predlagača, što u praksi nije bilo tako.

Stručna služba Narodne skupštine nije postupila shodno odredbama člana 11. Zakona o elektronskim medijima i na taj način onemogućila nacionalnim savjetima nacionalnih manjina da ispune svoju zakonom propisanu obavezu i pravo predlaganja člana Savjeta regulatornog tijela za elektronske medije.

Na posljednoj sjednici Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije je utvrđena lista kandidata na kojoj nema kandidata nacionalnih savjeta nacionalnih manjina.

U tom smislu, narodni poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka, kao manjinske parlamentarne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije, traže od predsjednice Narodne skupštine Srbije gospođe Maje Gojković da uvaži zahtjev Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjiina i omogući im da predlože kandidata za člana Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP