https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turska Vlada će u Srbiji pospješivati investicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Turska Vlada će u Srbiji pospješivati investicije

Turska Vlada će u Srbiji pospješivati investicije

Turska Vlada će u Srbiji pospješivati investicije

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja razgovarao je danas sa potpredsjednikom Vlade Republike Turske Nj.E. gospodinom Bekirom Bozdagom o pospješivanju dogovorenih i potencijalnih ulaganja te zemlje u Srbiju.

Ministar Ugljanin, koji je i kopredsjednik Mešovitog komiteta za ekonomske odnose Srbije i Turske, naglasio je da, prije svega, očekuje da Turska odobri bar prvu tranšu od 12 miliona evra za početak gradnje dva lokalna puta u Sandžaku – Novi Pazar – Aljinovići i Pazarište – Tutin za šta je dogovoren ukupan kredit od 40 miliona evra.

Osim toga, ministar je insistirao i na finansiranju početka izgradnje industrijske zone u Tutinu, zatim da TIKA, turska agencija za međunarodni razvoj    i saradnju, predvidi u svom budžetu za 2014. finansiranje projekata koje  im je predložio tim ministra Ugljanina, “kako to ne bi palo u drugi plan uoči lokalnih izbora koji se iduće godine održavaju u Turskoj”.

On je rekao i da očekuje da će turski konzulat  u Novom Pazaru biti uskoro otvoren, kao i da će neke turske komercijalne banke otvoriti  filijale u sandžačkim i drugim nerazvijenim opštinama u Srbiji, što je jedan od preduslova za dolazak turskih investitora

Potpredsjednik Bozdag je rekao da se razgovaralo o saradnji dviju zemalja, investicijama, situaciji u Sandžaku. „Mi ćemo naše firme podsticati da investiraju u cijeloj Srbiji i u sandžakom regionu,“ rekao je Bozdag, dodavši da će se TIKA posebno koncentrisati na 46 najnerazvijenijih opština u Srbiji za koje je zadužen ministar Ugljanin, kao i da će razgovarati sa jednom turskom državnom bankom o otvaranju filijala.

Na kraju, ministar Ugljanin je zamolio potpredsjednika Bozdaga da svog kolegu Bulenta Arinča pozove da u novembru dođe u Beograd i prisustvuje konferenciji Saveta Evrope o medijima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37