https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SA MINISTROM PROSVJETE O OSNIVANJU STUDIJSKIH PROGRAMA ZA BOSANSKI JEZIK I NACIONALNU GRUPU PREDMETA ZA BOŠNJAKE - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SA MINISTROM PROSVJETE O OSNIVANJU STUDIJSKIH PROGRAMA ZA BOSANSKI JEZIK I NACIONALNU GRUPU PREDMETA ...

SA MINISTROM PROSVJETE O OSNIVANJU STUDIJSKIH PROGRAMA ZA BOSANSKI JEZIK I NACIONALNU GRUPU PREDMETA ZA BOŠNJAKE

SA MINISTROM PROSVJETE O OSNIVANJU STUDIJSKIH PROGRAMA ZA BOSANSKI JEZIK I NACIONALNU GRUPU PREDMETA ZA BOŠNJAKE

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, sa saradnicima, razgovarao je danas u Beogradu, u svojstvu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predsjedavajućeg Koordinacije nacionalnih savjeta, sa novim ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

Tema razgovora bila je stvaranje uslova za obrazovanje kadrova za izvođenje nastave na maternjem bosanskom jeziku i nacionalnoj grupi predmeta za Bošnjake.

Predsjednik Ugljanin je u tom smislu iznio zahtjev da se pri Državnom univerzitetu u Novom Pazaru osnuju studijski programi za bosanski jezik i književnost, muzičku i likovnu umjetnost i historiju.

Ministru Šarčeviću ponovo je istaknut zahtjev da se u Novom Pazaru osnuje školska uprava za opštine u kojima tradicionalno žive Bošnjaci.

U svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije nacionalnih vijeća nacionalnih manjina, predsjednik Ugljanin je upoznao ministra Šarčevića sa zaključcima Koordinacije u kojima su sadržani zahtjevi predstavnika svih nacionalnih manjina u Srbiji.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izrazio je razumijevanje za zahtjeve Vijeća i svih manjina u Srbiji i spremnost za unapređenje obrazovanja manjina.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37