https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Kancelarija narodnih poslanika biće na raspolaganju građanima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Kancelarija narodnih poslanika biće na raspolaganju građanima

Kancelarija narodnih poslanika biće na raspolaganju građanima

Povodom otvaranja Kancelarije narodnih poslanika u Novom Pazaru, na današnjoj Press konferenciji govorio je predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije, Dr Sulejman Ugljanin.

Dr Ugljanin je ocjenio da se Bošnjaci Sandžaka nalaze pred istrebljenjem i da će SDA Sandžaka sa svojim poslanicima posvetiti dužnu pažnju zaštiti prava Bošnjaka, kao i rasvjetljavanju slučajeva nestalih Bošnjaka, masovnih progonstava, popaljenih Bošnjačkih kuća i svih drugih nemilih događaja koji su se desili devedesetih godina u Sandžaku.

“Bošnjaci su izloženi diskriminaciji i teroru paradržavnih organa i nemaju nikakve mehanizme da se od toga zaštite”, naglasio je predsjednik Ugljanin i dodao da je tokom svog ministarskog mandata učinio dosta na stvaranju uslova za povratak Bošnjaka u opštini Priboj.

“U Sandžaku danas imamo veliki broj nerasvijetljenih svirepih ubistava i neadekvatnu zastupljenost Bošnjaka u državnim organima sa javnim ovlašćenjima, što dovoljno govori o diskriminaciji nad Bošnjacima. To će biti velika prepreka za ulazak Srbije u Evropsku uniju”, izjavio je predsjednik Ugljanin.

Predsjednik Ugljanin je rekao da će se poslanici SDA Sandžaka u Skupštini Srbije truditi da ukažu na sve probleme Bošnjaka, kao što je on činio dok je bio ministar u Vladi Srbije prethodnih 5 godina.

“Sve što sam govorio u Vladi je ostalo van očiju javnosti, ali sada ćemo pred građanima Srbije ukazati na sve prepreke sa kojima država susreće na putu ka Evropskoj uniji”, poručio je Dr Ugljanin.

Dr Ugljanin je istakao da je “preduslov svih preduslova” uspostavljanje pravne države i sigurnosti, a da se Bošnjacima moraju obezbjediti jednakost pred sudom i ostvarivanje svih Ustavom i zakonom zagarantovanih prava.

Predsjednik Ugljanin je naglasio da je otvaranjem Kancelarije narodnih poslanika pružena mogućnost građanima da sa obrate poslanicima SDA Sandžaka, koji će njihove probleme probati da riješe i iznesu pred skupštinskom govornicom.  

Najavljeno je da će Kancelarija narodnih poslanika imati i svoje prostorije u svim sandžačkim opštinama i na taj način će se građanima olakšati rješavanje njihovih problema.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37