https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zajedno protiv ucjena i pritisaka na birače - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zajedno protiv ucjena i pritisaka na birače

Zajedno protiv ucjena i pritisaka na birače

Stranka demokratske akcije Sandžaka u potpunosti podržava inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine kojom se želi pomoći zapošljenim u javnom sektoru da ne podlegnu pritiscima i ucjenama na predstojećim izborima zakazanim za 24. april 2016. godine.

U pismu koje je potpisao Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine konstatuje se da smo svjedoci da ovih dana uoči izbora sve se glasnije čuje da se zaposlenima u javnom sektoru preti da će ostati bez posla ako ne budu dokazali fotografijom da su glasali za pojedine stranke, ako ne obezbede tzv. ’sigurne glasove’, ako ne budu učlanjeni u te stranke i evidentirani kao učesnici na predizbornim mitinzima.

Na ovakav način, pretnjama i ucenama, ti ljudi direktno podrivaju sam temelj demokratije, odnosno pravo na slobodan izbor. Ovakav vid pritiska nije i ne može proći kao samo još jedan skandal na našoj političkoj sceni.

Takođe pozivamo institucije u čijem je opisu posla praćenje regularnosti i zakonitosti izbornog procesa, ali i one koje se bave zaštitom pravnog i ustavnog poretka ove zemlje da uzmu punu odgovornost u zaštiti ljudskih prava i zakona, da ne prelaze ćutke preko svega o čemu se ovih dana poluglasno govori u strahu od otkaza i da kazne odgovorne.

Stručne službe i pravni tim SDA Sandžaka su spremni za saradnju sa Vašim stručnim službama u razmjeni informacija i iskustava i učestvovanju u zajedničkim aktivnostima, biće na raspolaganju svim građanima koji su izloženi organizovanim pritiscima i ucjenama, a u cilju suzbijanja ovih opasnih pojava koje podrivaju temelje demokratije.

Aktivnostima će rukovoditi generalni sekretar Stranke Amir Hasurdžić.

Kontakt telefoni: 064/3485760 i 020/313033; fax: 020/313034; e-mail: [email protected]

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37