https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin posjetio Svrljig i Aleksinac - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin posjetio Svrljig i Aleksinac

Ministar Ugljanin posjetio Svrljig i Aleksinac

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, posjetio je danas opštine Aleksinac i Svrljig koje spadaju u 46 najsioramšnijih lokalnih zajednica koje su u nadlježnosti vladine Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Povod posjete Svrljigu  je realizacija Programa pomoći početnicima u biznisu, povratnicima u rodna mjesta, koju Kancelarija pod vođstvom ministra Ugljanina sprovodi već drugu godinu u svim opštinama u svojoj nadlježnosti.

U ovoj opštini, troje mladih ljudi je na konkursu dobilo bespovratna sredstva za otpočinjanje biznisa, a Nacionalna agencija za održivi razvoj pruža usluge konsaltinga i mentoringa, takođe bez nadoknade.

Ministar je posjetio dečiju kreativnu radionicu Maja Vidaković koja je taj posao pokrenula uz pomoć 450.000 dinara koje je dobila na konkursu, kao i uspješno privatizovanu fabriku za proizvodnju vijaka koja zapošljava 400 radnika.

„Opštine su stubovi na kojima država stoji i mi moramo da jačamo te stubove,“ rekao je, između ostalog ministar Ugljanin u Svrljigu.

Pre posjete Svrljigu, ministar je boravio u Aleksincu gdje je razgovarao sa opštinskim rukovodstvom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP