https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Rektoru novopazarskog Univerziteta uručeni pokloni Alžiraca - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Rektoru novopazarskog Univerziteta uručeni pokloni Alžiraca

Rektoru novopazarskog Univerziteta uručeni pokloni Alžiraca

Rektoru novopazarskog Univerziteta uručeni pokloni Alžiraca

Rektor državnog novopazarskog Univerziteta, prof dr Miladin Kostić, posetio je ministra u Vladi Srbije dr Sulejmana Ugljanina u Novom Pazaru i tom prilikom preuzeo knjige koje je u vreme nedavne posete tom gradu Univerzitetu namenila alžirska ministarka kulture Nj.E. gospođa Halida Tumi.

Alžirska ministarka je sa političko-umetničkom delegacijom te zemlje boravila u Novom Pazaru krajem prošlog meseca povodom održavanja Dana alžirske kulture u Srbiji, manifestaciji koju su imali prilike da vide i stanovnici ovog sandžačkog grada.

Tom prilikom, ministar Ugljanin i ministarka Tumi posetili su Univerzitet i dogovoreno je povezivanje i uspostava sradnje između novopazarskog i Univerziteta u Alžiru.

 

Na jučerašnjem sastanku ministra Ugljanina i rektora Kostića dogovorena je i priprema sporazuma o dugoročnoj saradnji Univerziteta, Poljoprivrednog fakulteta i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi ministar Ugljanin. Saradnja će, između ostalog, podrazumevati da će na oglednim imanjima na kojima Kancelarija proizvođačima na osnovu konkursa finansira nabavku opreme i poboljšanje uslova privređivanja, studenti moći da stiču i praktična znanja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP