Učitavanje sajta

Vijesti

SDP-ovi nasilnici napali odbornike SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara

SDP-ovi nasilnici napali odbornike SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara

Lokalni nasilnici angažovani od strane SDP-a Rasima Ljajića i gradonačelnika Meha Mahmutovića kao navodno obezbjeđenje u gradskoj upravi Novog Pazara, upalo je danas u salu lokalne skupštine i fizički napalo odbornike SDA Sandžaka udarajući ih pesnicama uz najgrublje vrijeđanje.

Oni su neposredno prije nego što su dobili nalog da fizički napadnu odbornike u skupštini, stajali na ulazu i spriječavali zainteresovane građane, kao i novinare i radnike Regionalne televizije da udju na sjednicu. Tom prilikom su najgrublje vrijeđali i provocirali odbornike SDA Sandžaka koji su ulazili u gradsku skupštinu, psujući „mrtvu majku“ i uz najgrublje lične uvrede.

Ovi nasilnici koji su od ranije poznati policiji, a među kojima ima i osuđenika su angažovani od strane SDP-a Rasima Ljajića da rade na portirnici na ulazu u gradsku upravu, ali ne i u salu u kojoj se održavaju sjednice skupštine grada što ukazuje da je njihovo prisustvo na gradskoj skupštini nalog koji su dobili od vladajuće koalicije u Novom Pazaru, naročito zbog činjenice da su u gradskoj skupštini rekli da oni nisu angažovali nikakvo obezbeđenje u gradskoj skupštini.

Da situacija bude još gora sekretar Skupštine grada Novog Pazara Almir Leković je rekao da ovo „nije nista strašno“ jer isti ti odbornici izlaze za govornicu i napadaju gradsku vlast zato što ne radi dobro.

Policija se nalazi na mestu događaja, a odbornici SDA Sandžaka će tražiti hitno odlaganje sjednice Skupštine.

Očekujemo hitnu reakciju države i državnih organa kao i odgovore ko je ovim nasilnicima izdao nalog da budu na ulazu gradske skupštine i ko im je naredio da nesmetano upadnu i napadnu odbornike SDA Sandžaka. Sve ovo podsjeća na slučaj kada su pripadnici obezbjeđenja Rasima Ljajića, na izborima 2006. godine ubili odbornika SDA Sandžaka, rahmetli Ruždiju Durovića. Država hitno mora odgovoriti na kriminal Rasima Ljajića i nasilništvo koje je manir njegovih ljudi u Sandžaku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP