https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Tutin dobio projekat za kanalizacionu mrežu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Tutin dobio projekat za kanalizacionu mrežu

Tutin dobio projekat za kanalizacionu mrežu

Glavni projekti za uređenje korita rijeke Vidrenjak i njenih pritoka Resnika, Pečaonice i Svračićkog potoka, kao i za izgradnju glavnog kanalizacionog kolektora predati su u četvrtak opštini Tutin.

Ovi projekti izrađeni su uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švicarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

U centralnom dijelu Tutina živi oko 18.000 stanovnika, ali bez odgovarajućeg načina za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Zato ovaj projekat, čija je izrada koštala 20.000 eura, predviđa izgradnju trase kolektora za odvođenje otpadnih voda. Uz to, predviđena je i izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Izrada ovih projekata pružiće opštini Tutin mogućnost da pribavi neophodna odobrenja i novac za izgradnju sistema. Opština Tutin dobila je dodatna sredstva od Ministarstva poljoprivrede i Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja, kako bi sa 132.000 eura započela sa izvođenjem radova na trasi kolektora.

“Projektno tehnička dokumentacija doprinosi rješavanju jednog od glavnih problema u oblasti komunalne infrastrukture opštine Tutin i omogućiće nam dobijanje sredstava za realizaciju ovih projekata”, rekao je Salih Hot, predsjednik Skupštine opštine Tutin.

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, sa 14,1 milion eura, Vlada Švicarske sa 2,5 miliona eura, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion eura. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37