Učitavanje sajta

Vijesti

Završni miting liste “Za bošnjačko jedinstvo” u Novom Pazaru

Završni miting liste “Za bošnjačko jedinstvo” u Novom Pazaru

Lista “Za Bošnjačko jedinstvo-Dr Sulejman Ugljanin” je održala završni skup u Novom Pazaru na gradskom šetalištu.

Skupu je prisustvovao veliki broj građana, koji su i pored kiše i nevremena, prisustvovali ovom skupu i zajednički podržali poruke jedinstva.

Nosilac liste Dr Sulejman Ugljanin i drugi kandidati za vijećnike su u svojim obraćanjima govorili o principima i mehanizmima na putu postizanja pune ravnopravnosti i ostvarivanja svih kolektivnih i individualnih prava koja Bošnjaci moraju imati u ovoj državi.

Na početku obraćanja Dr Sulejman Ugljanin se zahvalio prisutnima i istakao značaj jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog vijeća, te da su ovi izbori 26.oktobra za sve Bošnjake svečanost.

„Sandžak je najsiromašija i najnerazvijenija regija sa najvećom stopom nezaposlenosti, a svi ti problemi proističu iz nejedinstva i razjedinjenosti Bošnjaka. Rešenje svemu tome je upravo jedinstvo kome težimo,“ naglasio je Ugljanin.

 On je istakao da dileme nema na ovim izborima, jer spas za sve Bošnjake jeste jedinstveno Bošnjačko vijeće, koje će biti Bošnjačka narodna skupština. Svako ko želi dobro sebi i svojoj djeci treba podržati bošnjačko jedinstvo. Imamo pravo da i dalje pobeđujemo i vodimo Bošnjake ka boljem sutra.“ istakao je Ugljanin

Na kraju svog obraćanja Dr Ugljanin je poželio sreću svim kandidatima i jedinstvo svim Bošnjacima, uz očekivanje da će izbori proteći u duhu jedinstva, druženja i pozitivnog raspoloženja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP