https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka traži efikasnu parlamentarnu kontrolu BIA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka traži efikasnu parlamentarnu kontrolu BIA

SDA Sandžaka traži efikasnu parlamentarnu kontrolu BIA

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba „SDA Sandžaka - PDD“, Dr. Sulejman Ugljanin, govorio je danas u Skupštini Srbiji o predloženim izmjenama zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

Dr. Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka uložila amandman na ovaj zakon, a da je efikasna parlamentarna kontrola nad radom službi bezbjednosti od suštinskog značaja za uspostavljanje vladavine prava i razvijanja osjećanja bezbednosti pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji.

Predsjednik Ugljanin je pozvao predlagače da uzmu u obzir Ustavna i zakonska prava Bošnjaka da saznaju za sudbine otetih i ubijenih Bošnjaka, kao i da se rasvetle svi zločini i teška kršenja ljudskih prava u Sandžaku.

SDA Sandžaka napominje da svi ovi problemi duboko opterećuju Bošnjake i kod njih izazivaju osjećanje nesigurnosti. Neophodno je  povratiti povjerenje Bošnjaka u državne organe i istražiti sve zločine koje su počinili pripadnici Službe bezbednosti u Sandžaku.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37