Učitavanje sajta

Vijesti

Forum “Put svile” šansa za jačanje saradnje i brži razvoj

Forum “Put svile” šansa za jačanje saradnje i brži razvoj

Narodna poslanica SDA Sandžaka i ambasadorka organizacije “Građani Svijeta” Sabina Dazdarević, boravila je u dvodnevnoj posjeti Bursi, Republika Turska

Tokom posjete Republici Turskoj održani su sastanci ambasadora organizacije “Gradjani Svijeta” i predstavnika Opštine Bursa. Glavna tema sastanaka bila je priprema Forum gradonačelnika i predsjednika opština “Put svile” koji će biti održan u septembru ove godine u Bursi. Razgovaralo se i o poboljšanju saradnje između gradova i opština koje su članovi ovog Foruma. Članovi delegacije su posjetili mjesta održavanja kompletne manifestacije i upoznali se sa njihovim sadržajima.

Sandžačka opština Tutin je član Foruma od 2012. godine.

Forum gradonačelnika i predsjednika opština „Put svile“ se organizuje jednom godišnje. Učesnici ovog foruma su gradonačelnici i predsjednici gradova i opština koji su kroz istoriju predstavljali važna mjesta na čuvenom putu svile. Osnovni cilj ovog Foruma je da sakupi najvažnije lokalne predstavnike na jednom mjestu kako bi imali mogućnost da razmenjuju iskustva i započinju saradnju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP