https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poslanik Imamović: Stranke manjina imaju tapiju da se bave pitanjem manjina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poslanik Imamović: Stranke manjina imaju tapiju da se bave pitanjem manjina

Poslanik Imamović: Stranke manjina imaju tapiju da se bave pitanjem manjina

Na današnjem drugom redovnom zasijedanju Narodne skupštine Republike Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka, Enis Imamović je u svom govoru ocijenio neprihvatljivim prijedlog vladajuće većine da se manjinskom poslaničkom klubu „SDA Sandžaka-PDD“ dodijeli mjesto zamjenika člana Republičke izborne komisije.

Imamović je naglasio da predloženi princip raspodele mjesta u RIK-u predstavlja tipičan primjer diskriminacije manjinskih parlamentarnih stranaka. On je istakao da dosadašnja praksa vladajuće većine prilikom imenovanjima poslanika u odbore i radna tijela Skupštine, pokazuje da ne postoji dovoljno razumijevanja za potrebe manjinskih parlamentarnih stranaka, čime je poslanicima manjina znatno smanjen obim zastupničkih prava u Skupštini Srbije.

„Naš prijedlog jeste da predstavnicima manjinskih stranaka, koje imaju svoj poslanički klub, po automatizmu, pripadne mjesto člana u Republičkoj izbornoj komisiji, a da se poslanicima manjina koje nisu u sastavu nekog poslaničkog kluba obezbijede mjesta zamjenika člana RIK-a“, zatražio je Imamović.

U svojoj replici na konstataciju Šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke, Zorana Babića, da su manjinske poslaničke grupe u potpunosti zastupljene i da nijedna stranka nema tapiju da se bavi manjinskim pitanjem, Imamović je rekao:

„Manjinske stranke su po zakonu i Ustavu ove zemlje registrovane i ovlašćene da se bave pitanjem nacionalnih manjina. Stranke manjina itekako imaju tapiju da se bave zaštitom njihovih prava i nastaviće tako i u budućnosti“, zaključio je Imamović. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37