https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ćutanje o Srebrenici otvara prostor nacionalističkim idejama - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ćutanje o Srebrenici otvara prostor nacionalističkim idejama

Ćutanje o Srebrenici otvara prostor nacionalističkim idejama

Na današnjem zasijedanju Narodne skupštine, narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je postavio pitanje: zašto su sve institucije i funkcioneri države ćutali 11.jula, na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici i nisu reagovali na otvorene prijetnje upućene Bošnjacima?!

Imamović je podsjetio da je upravo Narodna skupština Srbije donijela Deklaraciju o Srebrenici 31.marta 2010.godine, a da je Srbija potpisnik Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i brojnih drugih međunarodnih dokumenata o ljudskim pravima.

Narodni poslanik Enis Imamović je pozvao parlament i državne organe da reaguje na sve nacionalističke ispade, napade i prijetnje Bošnjacima.

„Neću dozvoliti da kao predstavnik Bošnjaka sedim u ovom parlamentu, a da to prođe bez ijedne riječi osude genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Dok se nacionalističke parole i prijetnje Bošnjacima šire po Srbiji, institucije i zvaničnici države ćutanjem daju prostor ovakim fašističkim idejama“, rekao je Imamović.   

Prošle godine je na insistiranje poslanika SDA Sandžaka Parlament Srbije izdao saopštenje za javnost povodom genocida u Srebrenici. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37