https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Asocijacija mladih SDA na međunarodnom seminaru u Bosni - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Asocijacija mladih SDA na međunarodnom seminaru u Bosni

Asocijacija mladih SDA  na međunarodnom seminaru u Bosni

Asocijacija mladih SDA na međunarodnom seminaru u Bosni

Članice Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka, Lejla Bogućanin i Amra Krkušić učestvovale su na međunarodnom seminaru za žene, na Jahorini, u Bosni i Hercegovini. 

Predavač na ovom seminaru bio je Senad Šepić, potpredsjednik SDA BiH i direktor Političke akademije. Među ostalim predavačima su bile predstavnice iz Norveške, kao i eminentni predavači iz Bosne i Hercegovine. 

Na ovom trodnevnom seminaru, koji je organizovala Fondacija “Centar za nove inicijative” u saradnji sa norveškom konzervativnom strankom Hoyre, predstavnice sandžačke omladine su imale priliku da diskutuju na temu većeg uključivanja žena u politiku. 

Amra Krkušić je, u debatama, potencirala potrebu uključivanja omladine u sve vidove političkih aktivnosti, a posebno je naglasila da je SDA Sandžaka uvek imala žene na rukovodećim funkcijama u svim lokalnim i republičkim institucijama. 

S'druge strane, Lejla Bogućanin je isticala pozitivnu klimu SDA Sandžaka na polju delegiranja žena na izbornim listama, pa je na parlamentarnoj i svim odborničkim listama imalo oko 40 posto žena. 

“To je velika prednost u cilju ohrabrivanja žena da se uključe u političke procese, jer su ovi naši rezultati upravo pokazatelj da žene mogu potpuno ravnopravno odlučivati o svojoj budućnosti, a u opštem interesu”, izjavila je za naš sajt Lejla Bogućanin. 

Učestvovanje na ovom seminaru je plod dobre saradnje Asocijacije mladih SDA Sandzaka i Političke akademije kojom rukovodi gospodin Šepić. 

Prema najavama iz Omladine SDA Sandžaka, u planu su još konkretnije posete i aktivnosti na međunarodnom planu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37