https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Kenan Hot izabran za predsjednika opštine Tutin - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Kenan Hot izabran za predsjednika opštine Tutin

Kenan Hot izabran za predsjednika opštine Tutin

Na juče održanoj sjednici Skupštine opštine Tutin, dosadašnji zamjenik predsjednika opštine i predsjednik SDA Sandžaka - ogranak Tutin Kenan Hot, izabran je za predsjednika opštine Tutin u tekućem mandatu.

Na istoj sjednici izabrani su i novi članovi članovi Opštinskog vijeća opštine Tutin, i to: Zehra Zeković, Semir Kurtanović, Samir Kecap i Murat Ujkanović.

Izbor Kenana Hota na mjesto predsjednika opštine Tutin u tekućem mandatu, je nastavak politike i razvoja koju je sprovodio dugogodišnji predsjednik opštine Tutin rahmetli Šemsudin Kučević, a koji je za vrijeme svog mandata od najnerazvijenije opštine Tutin doveo do opštine sa najbržim razvojem u Srbji.

Kenan Hot je rođen 1. juna 1972. u Rožaju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu završio je u Tutinu, a diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U svom obraćanju, Kenan Hot je istakao da će Tutin nastaviti istu politiku razvoja, te da će projekti koje je započeo rahmetli Šemsudin Kučević sigurno biti realizovani.

On je, također, istakao da će se trg u Tutinu nazvati po rahmetli predsjedniku Šemsudinu Kučeviću, da će opština Tutin snimiti dokumentarni film i uraditi knjigu o životu i radu rahmteli predsjednika Šemsudina Kučevića.

Predsjedništvo SDA Sandžaka je, u skladu sa Statutom i drugim normativnim aktima Stranke, donijelo odluku da Kenan Hot bude izabran za predsjednika opštine Tutin, nakon što je on sačinio program razvoja opštine Tutin i isti prezentovao Predsjedništvu Stranke.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37