Učitavanje sajta

Vijesti

Obraćanje Enisa Imamovića, narodnog poslanika SDA Sandžaka na zasjedanju Skupštine Srbije, dana ...

Obraćanje Enisa Imamovića, narodnog poslanika SDA Sandžaka na zasjedanju Skupštine Srbije, dana 13.06.2013.godine

Obraćanje Enisa Imamovića, narodnog poslanika SDA Sandžaka na zasjedanju Skupštine Srbije, dana 13.06.2013.godine

Pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova:

Građani Novog Pazara su prošlog petka, 7. juna, organizovali prvu mirnu protestnu šetnju “za bezbjedan Novi Pazar”. Na tom protestu zatražena je momentalna smjena načelnika PU Novi Pazar, Dragana Terzića. 

Protestna šetnja organizovana je zbog još jednog u nizu svirepih ubistava u Novom Pazaru. Ni ovo posljednje ubistvo kao ni brojna prethodna ubistva, oružane pljačke i drugi slučajevi teškog kriminala nisu rasvijetljeni. 

Nije rasvijetljen ni slučaj oružanog upada u službene prostorije Bosnjačke liste i pokušaj ubistva ministra Ugljanina 17. Januara 2009. godine. 

Nesposobnost rukovodstva policije u Novom Pazaru da riješi ove zločine, podigla je stopu kriminala na najviši mogući stepen. 

Kao posljedica svega ovoga kod gradjana Novog Pazara izazvan je snažan osjećaj lične i imovinske nesigurnosti. 

Bezbjednost gradjana Novog Pazara prepuštena je njima samima. Policija nije sposobna da odradi posao za koji je plaćena upravo novcem tih gradjana koji žele smjenu rukovodstva novopazarske policije. 

Stranka demokratske akcije Sandžaka godinama unazad ukazuje da je upravo ovakvo ponašanje policije generator zla u Novom Pazaru. 

Moje pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova je: Sta je sa istragama po ovim zločinima, sta je sa istragom povodom oružanog upada u prostorije Bosnjačke liste i pokušaja ubistva ministra Ugljanina? 

Kada ce Ministarstvo unutrasnjih poslova, reagovati na zahtjeve za smjenu Dragana Terzića i kada ce Dragan Terzić biti smijenjen sa mjesta načelnika novopazarske policije?

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP