https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Imamović: Poboljšati implementaciju zakona koji se tiču nacionalnih manjina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Imamović: Poboljšati implementaciju zakona koji se tiču nacionalnih manjina

Imamović: Poboljšati implementaciju zakona koji se tiču nacionalnih manjina

Imamović: Poboljšati implementaciju zakona koji se tiču nacionalnih manjina

Narodni poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka će podržati set zakona o obrazovanju i još nekoliko amandmana na ove zakone koji imaju za cilj poboljšanje uslova obrazovanja za pripadnike nacionalnih manjina.

Zahvaljujući borbi Stranke demokratske akcije Sandžaka, koja traje više od 20 godina, na svim poljima i nivoima, stvari su se pomjerile sa mrtve tačke po pitanju obrazovanja na bosanskom jeziku. Rezultat ove dvodecenijske, mukotrpne, borbe najprije su bili zakonski osnovi, a potom i konačno nastava na bosanskom jeziku.

"Međutim, ono što zabrinjava je spora i slaba implementacija svih zakona koji se tiču individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, ali i drugih nacionalnih manjina i to je problem na koji ćemo mi, poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka, ukazivati i staviti akcenat i u raspravi o setu zakona o obrazovanju koja je trenutno u toku u Parlamentu." - istakao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik.

 

Imamović ističe da je uspostavljanje koncenzusa po važnim pitanjima kao što su jezik, nacionalni simboli i praznici, koje danas svi obilježavamo i jedinstveno koristimo interni uspjeh Bosnjaka i da je zadovoljan  što je Bošnjačko nacionalno vijeće, uspjelo nastaviti kontinuitet i nivo koji je uspostavio dr. Sulejman Ugljanin, osnivač i prvi predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37