https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Delegacija AM SDA Sandžaka na prijemu kod ministra za Evropske integracije Republike Turske - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Delegacija AM SDA Sandžaka na prijemu kod ministra za Evropske integracije Republike Turske

Delegacija AM SDA Sandžaka na prijemu kod ministra za Evropske integracije Republike Turske

Delegacija AM SDA Sandžaka na prijemu kod ministra za Evropske integracije Republike Turske

Rukovodstvo AM SDA Sandžaka, a u okviru posjete AK Partiji u Turskoj, prisustvovalo je prijemu kod ministra za Evropske integracije Republike Turske Egemena Bagisa. 

Prilikom ovog susreta delegacija AM SDA Sandžaka, koju predvodi Predsjednik AM SDA Sandžaka Edin Gudžević, sa ministrom Egemenom Bagisom, je imala prilike da se upozna sa načinom rada Ministarstva za Evropske integracije, kao i aktivnostima u približavanju Evropskoj Uniji. 

U srdačnom razgovoru, ministar Bagis pružio je podršku približavanju i razvijanju što boljih odnosa na svim poljima društvenog djelovanja, između omladinskih organizacija SDA Sandžaka i omladinske organizacije AK Partije iz Turske. 

Na ovom prijemu predsjednik AM SDA Sandžaka Edin Gudžević je razgovarao i sa predsjednikom omladine AK Partije Zaferom Ćubukću o uspostavljanju još intenzivnije saradnje. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine, a sa njihovim predsjednikom i ministrom kulture i sporta u Vladi BiH Salmirom Kaplanom takođe se razgovaralo na temu uloge mladih lidera u rešavanju problema. 

Pored prijema kod ministra, predstavnici AM SDA Sandžaka uspostavili su saradnju i sa ostalim predstavnicima omladinskih organizacija zemalja učesnica na ovom festivalu mladih. 

Aktivnosti na ovom festivalu mladih upotpunile su i članice delegacije AM SDA Sandžaka Zerina Demirović i Amina Plojović, koje su uspostavile kontakte i razgovarale o budućim aktivnostima na polju uključivanja žena u političke tokove. Ono što su u razgovorima naše predstavnice apostrofirale kao posebno bitnu stavku, a koja je prepoznatljiva za SDA Sandžaka, jeste da je naša stranka u svom političkom djelovanju ukazala povjerenje ženskoj populaciji, što pokazuje učešće žena od 30% na našim listama za odbornike i poslanike u Skupštini Republike Srbije. Prisutni su, nakon izlaganja, pružili punu podršku za uključivanje žena u politiku.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37